Rekola-Asolan Omakotiyhdistys ry
 
Tervetuloa Rekola-Asolan omakotiyhdistyksen kotisivuille!

Olemme poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka valvoo ja edistää paikallisia pientaloasukkaiden etuja Rekolan, Asolan, Matarin, Havukosken, Leinelän ja Koivukylän alueella. Vuosikokous pidettiin 22.4.2021 etänä


Rekola-Asolan Omakotiyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin onnistuneesti etänä.


Kokouksen aluksi aluearkkitehti Vesa Karisalo teki selkoa alueen kaavatilanteesta ja uusista hankkeista.


Yhdistyksen hallitus kiittää osallistujia ja esiintyjää.


Katso aluearkkitehdin esitys alla olevasta linkistä


Karisalon esitys tilaisuudessa


Lisäksi vielä:


Yhdistyksen muistiipanoja tilaisuudestaRotta-asiaa

 

Yhdistys keräsi viime kuussa tietoja asukkaiden tekemistä rottahavainnoista alueellamme.

Sähköiseen kyselyyn oli vastannut 163 henkilöä. Kiitos kaikille vastanneille!

Rottahavaintoja oli tehty eri puolilla aluettamme - joissain paikoissa satunnaisesti, muutamissa kortteleissa havaintoja saattoi olla kymmenkunta.

Noin 20% vastaajista oli tehnyt rottahavaintoja jopa päivittäin tai viikoittain.

Tarkoituksena on esitellä kyselyn tuloksia syksyllä asukasillassa ja sopia yhteisistä toimista, joilla saamme ilmeisen hyvinvoivan rottakannan kuriin.

 

Kesällä kannattaa huolehtia siitä, että rotat eivät pääse komposteihin herkuttelemaan ruoanjätteillä ja ylijäämäomenoilla.
Kuntalaisaloite: Koivukylänväylä/Asolanväylä -risteys


Alueellamme on isoja uudisrakennusprojekteja ja tulossa on myös Elmo lähivuosina. Vaikka korona onkin hieman liikennettä vähentänyt tilapäisesti, on odotettavissa entistä suurempia ruuhkia sekä Asolanväylällä että Koivukylänväylällä. Liikenteen siirtyminen asuinkaduille esim. Kuusitielle on jo ennestään ollut ongelmana. Tämän takia yhdistys on tehnyt kuntalaisaloitteen väylien valoristeyksen parantamiseksi.

Lue aloite:


taiOmakotiliiton käynnistämä kansalaisaloite


Sähkön siirtomaksut kuriin – kansalaisaloite keräsi vaadittavat kannatusilmoitukset. Kansalaisaloite sähkön siirtomaksujen hillitsemiseksi etenee eduskuntaan

Kaupungin sivuilta


Tutustu Koivukylä-Havukosken katutaidereittiin 
Uusia ulkoilureittejä:


Kaupunki rakentaa Rekolan, Matarin ja Päiväkummunrannan alueelle uusia valaistuja puistoraitteja ja kevyen liikenteen sillan Keravanjoen yli.

Kevyen liikenteen silta ylittää Keravanjoen Joukontien itäpään kohdalta. Joukontien ja sillan välille rakennetaan asfalttipintainen kulkutie, ja sillalta joen vartta pitkin kulkeva kivituhkapintainen puistoraitti Matarinpuiston kuntoilupaikalle ja uimarannalle. Sillan yli tulee kulkemaan talvisin hiihtolatu.

Sillalta itään Päiväkummunrannan puolelle rakennetaan puistoraitti, joka haarautuu puiston keskellä ja jatkuu yhtäällä etelään Laurintielle ja yhtyy toisaalla pohjoisempana kulkeviin reitteihin.Yleiskaava 2020Yleiskaavaehdotus on nähtävillä 22.4.-18.6.2020.
Hyvä tietopaketti aiheeseen löytyy sivulta


Sivulle https://osallistuvavantaa.fi/ voi rekisteröityneenä kommentoida yleiskaava-aineistoa.
Uuden yleiskaavan laatiminen on edennyt ehdotusvaiheeseen. Yleiskaavaehdotus ohjaa tavoitteidensa mukaisesti kasvun kestävästi olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen. Erityisesti Tikkurilaa, Myyrmäkeä ja Aviapoliksen aluetta laajennetaan ja tiivistetään.
Yleiskaavasta saa laajan kuvan tätä mainiota tarinakarttaa seuraamalla:


Käykää tutustumassa ajoissa, mielipiteitä voi kommentoida vantaan sivuilla ylhäällä olevassa osoitteessa kesäkuun 18. päivään asti. Kaupunki ei järjestä aiheesta asukasiltoja ennen kuin syksyllä, jolloin ei enää voi kommentoida.

Katso myös kaupungille toimitettu
Mikkolan lähiökerrostaloalue laajenee


Katso:


Katso tästä Omakotiliiton tallennetut asiantuntijaesitykset


Kirjaudu jäsentunnuksillasi Omakotiliiton sivuille. Pääset katsomaan nettiseminaareja omakotiasukkaalle mielenkiintoisista aiheista. Rakennuksen kunnon ylläpito, myynti, testamenttiasiat, naapurisopu, ym...

Tästä linkistäkin käynnistyy:


Maksuton lakineuvontahan kuuluu jäsenille myös.


Vantaan sivuilta


Tästä linkistä:


Esityslistat, pöytäkirjat ja liitteet.

Edelliseen liittyen karttamateriaalia tontin tarkkuudella:
Vantaan alueelliset uutiskirjeet


Klikkaa ja valitse alue.

 Tutustu asukaslehtiin
Vantaan asukaslehdissä on meidänkin aluettamme koskevia juttuja. Jos et saanut paperilehteä laatikkoosi, katso lehdet sähköisessä muodossa täältä:


JÄSENEKSI OMAKOTILIITTOON


Suomen Omakotiliitto on valtakunnallinen pientaloasukkaiden ja vapaa-ajan asukkaiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Omakotiyhdistykset toimivat paikallisesti - liitto vaikuttaa valtakunnallisesti.

Liity helposti netissä:

Lomake

Liiton ja oman yhdistyksen edut saatavilla heti kun jäsenyys on hyväksytty.

Katso myös:

https://www.omakotiliitto.fi/jasenelle/jasentarjoukset

UUTTA! Jäsenmaksulasku tilattavissa e-laskuna 

Omakotiliiton/yhdistysten jäsenmaksulaskun voi jatkossa saada e-laskuna. Kun jäsenet menevät maksamaan tämän vuoden jäsenlaskua, voivat he valita pankkiohjelmistaan seuraavan laskun e-laskuna. E-laskutilauksen voi tehdä myös myöhemmin. E-laskun tilausta varten tarvitaan jäsennumero. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vuoden 2020 jäsenmaksulasku saapuu sähköisenä. 

Paljon virheellisiä sähköpostiosoitteita


Huom. Kun haluat muuttaa sähköpostiosoitettasi, laita yhdistykselle tieto viestillä osoitteeseen sposti@rekola.fi
Nopeammin tiedotettavat asiat tulevat ainoastaan sähköpostilla.


Nopea tiedotus toimii sähköpostilla


Enenevässä määrin alueemme asukkailla on postilaatikossaan teksti "EI MAINOKSIA" tai "EI ILMAISJAKELUA". Se vaikuttaa myös omakotiyhdistyksen viestintään siten, että mikään tiedote ei tule perille vaikka laatikon haltija olisi jo yhdistyksen jäsen. Sen takia olisi hyvä jos mahdollisimman moni jäsen olisi antanut sähköpostiosoitteen tiedotteiden saamiseksi perille. Tiedotteita ei tule tuhkatiheään, vain 5-7 kpl vuodessa. Kätevimmin sähköpostien katselu käy kännykällä.

Yhdistyksen jäsen, jos et ole saanut parin viime kuukauden aikana yhtään tiedotetta sähköpostitse, joko sähköpostiosoitteesi puuttuu tai on virheellinen. Virheellisiä sähköpostiosoitteita on yhdistyksen rekisterissä useita kymmeniä. Nyt olisi sopiva aika sähköpostiosoitteen päivitykseen.  Paras vaihtoehto on aina henkilökohtainen sähköpostiosoite (esim. gmail) eikä työnantajan ylläpitämä järjestelmä, joka vaihtuu työpaikan mukana. Sähköpostin voi muuttaa suoraan kirjautumalla omalla tunnuksella Omakotiliiton nettisivuille (jäsensivut-> omat tiedot) tai lähettämällä korjattavan tiedon viestinä osoitteella sposti@rekola.fi.

  

Omakotiliitto

 

                                        www.omakotiliitto.fi

OMAKOTILIITON MAKSUTON LAKINEUVONTA JÄSENILLE Katso ajat ja neuvojat yhteystietoineen täältä:

Jäsenyys

 

Muutokset jäsenyyteen

Oletko muuttanut? Haluatko erota tai vaihtaa yhdistystä?


Katso ohjeet tästä linkistä.


Lue Omakotiliiton sivuilta hyvän naapurisovun periaatteista:Jäsenkirjeet

HYVÄ JÄSEN

Lue Omakotiliiton uusin jäsenkirje osoitteesta

https://www.omakotiliitto.fi/jasenkirje .

Etuja mm. öljytilauksista liiton jäsenille ALENNUKSET -sivulla.