omakotitalkkari

Yhdistyksemme talkkari

Uusi talkkarimme Raad Khlaif aloittaa 10.4.2024

Talkkarin puhelinnumero on nyt  044 202 9669

Raad on tullut Suomeen 8 vuotta sitten Irakista. Suomen kieli sujuu mutta väärinkäsitysten välttämiseksi toimitaan seuraavasti:

Voit soittaa puhelimella aikavälillä 9-15 mutta laita sen jälkeen joko tekstarina tai Whatsupilla nimesi ja tarkka osoitteesi yllä mainittuun puhelinnumeroon.

Myös sähköpostiosoite talkkari@rekola.fi on käytössä

Yhdistyksen hallituksessa talkkarivastaavana toimii pentti.alasuutari@rekola.fi  (050 520 8367)

Ennen kuin tilaat, tutustu alla olevaan kuvaukseen. Talkkaripalvelu on tarjolla vain yhdistyksen jäsenille.

Talkkarin työaika on klo 9-15 ma-pe, joten soitot siihen aikaväliin. Soittopyyntöjä voi laittaa tekstiviestinä muinakin aikoina ja sähköpostilla osoitteeseen talkkari@rekola.fi

Ota puhelimitse yhteyttä suoraan talkkariin, kun haluat apua. Talkkaripalvelun käyttö on edullista jäsenistölle (15 € ensimmäinen tunti, sen jälkeen 10€/h, minimiveloitus 1 tunti), joten jäseniä kehotetaan rohkeasti kokeilemaan. Työ on myös kotitalousvähennyskelpoinen.  Vaikka palvelu on suunnattu ensisijaisesti iäkkäille omakotiasujille, aikaa riittää myös muille.

Omakotitalkkaritoiminta on yhdessä TE-keskuksen, Omakotiliiton ja Rekola-Asolan Omakotiyhdistyksen kanssa tuotettu palvelu yhdistyksen jäsenille. Hankkeessa autetaan pitkäaikaistyöttömiä sijoittumaan työelämään. 

Yhdistyksen jäsenet! Rohkeasti tilaamaan apua siivouksiin, lumitöihin ym. 

Omakotitalkkarin palveluihin kuuluvat esim. pihan ja puutarhan hoito, pienimuotoiset remontit, kunnostukset, korjaustyöt, siivous ja asiointi. Mukaan voi liittää muutakin esim. alueen vartiointia, ikkunoiden pesua, puiden pilkkomista jne. Omakotitalkkarin palvelut ovat saatavissa vain jäsenille. 

Omakotitalkkarin toimintaperiaatteita ovat mm; että toimitaan asiakkaan ehdoilla heidän kotonaan ja pääsääntöisesti asiakkaan omilla työvälineillä.  Omakoti-talkkaria sitoo vaitiolovelvollisuus. Omakoti-talkkaritoiminta on ensisijaisesti ikääntyvälle omakotiväestölle tarkoitettu palvelumuoto, joka tarjoaa erilaisia kiinteistön- ja kodinhoitoon liittyviä palveluja. Tämän asumisapuprojektin tavoite on, että seniori-ikäiset omakotiasujat voisivat jatkaa asumistaan omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään. Työmäärän salliessa myös muuten apua tarvitseville pientaloasukkaille tarjotaan erilaista asumisapua.

Rekola-Asolan Omakotiyhdistys toimii omakotitalkkarin työnantajana, jolla on myös tavanomaiset työnantajan velvoitteet. Siksi yhdistyksen ja sen työntekijöitten on noudatettava mm. voimassaolevia työsuojelumääräyksiä.

Omakotitalkkari ei kiipeä katolle tai puihin, eikä kaada puita polttomoottorikäyttöisellä moottori- tai raivaussahalla. Nojatikkaiden käyttö työskentelyalustana on myös kielletty.

Tarkoituksena on antaa ns. naapuriapua ja tehdä vain jokamiehen tai naisen osaamia töitä. Omakotitalkkari ei saa tehdä viranomaisluvan vaativia töitä, kuten putki-, sähkö- tai tulitöitä.

Kun omakotitalkkari käy asioimassa asiakkaan toivomuksesta, vastaa asiakas kuluista, jotka siitä omakotitalkkarille tai yhdistykselle aiheutuvat. Asiakas tarjoaa talkkarin käyttöön kaikki ne aineet, työkalut ja välineet, joita kyseisen työn suorittaminen normaalisti edellyttää. Toivomme myös, että asiakas suo omakotitalkkarille mahdollisuuden käyttää WC:tä.

Jos on Omakotitalkkarin toiminnasta kysyttävää tai haluat antaa palautetta niin ota yhteyttä omakotitalkkarivastaava Pentti Alasuutariin p. 050 520 8367

Ruusut ja risut, voit antaa palautetta myös sähköpostilla pentti.alasuutari@rekola.fi

 

Huom! Verottajan ohje Dnro 185/32/2009 kotitalousvähennyksestä:

 Yleishyödyllisen yhdistyksen tekemä kotitaloustyö

 "Yleishyödylliselle yhteisölle tavanomaisesta kotitaloustyöstä tai hoiva- ja hoitotyöstä maksettu korvaus oikeuttaa vähennykseen, vaikka yhteisö ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin eikä harjoittaisi veronalaista toimintaa. Sen sijaan yleishyödyllisille yhteisöille asuntojen perusparannuksesta tai kunnostuksesta maksetun työn kustannukset eivät oikeuta vähennykseen, ellei yhteisö ole merkitty ennakkoperintärekisteriin ja harjoita veronalaista toimintaa"

 

Veroilmoitusta varten tiedoksi: Rekola-asolan Omakotiyhdistys Ry:n Y-tunnus on 1647406-7 

 

Edunvalvontaa alueellamme jo vuodesta 1952.

                                                                                                         Sivua päivitetty 10.4.2024